Ka kurgi marineerimise retsept pärineb mu vanatädilt :) Kurgid säilivad mõnusad krõpsud väga väga pikka aega. Leidsin just külmkapist eelmisel aastal tehtud kurgipurgi ja kurgid oli ikka veel krõmpsud ja mõnusad.
mädarõika juur
tilli varred-õisikud
küüslauk
mustsõstralehed
marinaad:
1,2 l vett
2 sl jämedat soola
1 sl suhkrut
1-2 sl äädikat
Marinaadi jaoks aja vesi keema, lisa sool ja suhkur. Kõige lõpus lisa äädikas.
Pane igasse purki 1 mustsõstraleht, 1-2 cm pikkune tükike rõikajuurt, 1/2-1 küüs küüslauku, tillivarsi või õisik. Seejärel aseta purki kurgid, tihkelt! Seejärel täida purgid marinaadiga ja jahuta aeglaselt. Mina teen nii, et panen purgid kohe alguses paksu saunalina peale ja jahtumise ajaks keeran purgid saunalina sisse. Vanatädi kasutaks selleks vatitekki mida mul kahjuks enam kuskilt võtta pole :) Kui marinaad on jahtunud, vala vedelik tagasi potti nii, et kurgid ja muu kraam jääks purki (läbi sõrmede) ja lase uuesti keema. Täida purgid uuesti marinaadiga ja kata purgid kaantega.
No comments:
Post a Comment